fbpx

KAN

Exklusiva toalettsitsar från Kandre

0
Your Cart
0

Kvalité, hantverk och hjärta sedan 1948

Sedan vi på Kandre presenterade originalsitsen, KAN 1948, har flera kulörer, modeller och träslag tillkommit, men formspråket är detsamma och den höga kvalitén står fortfarande i fokus. Det är sådant som utmärker en klassiker.

Sagan om varumärket KAN startade med entreprenören Viktor Kandre

1944 flydde Viktor Kandre kriget i Estland och kom till Sverige. Han kom tomhänt, men hade många olika affärsidéer. En av dem var att tillverka toalettsitsar. Idén med sitstillverkningen stötte på många tvivlare då ingen ansåg att det skulle fungera att tillverka sitsar i pressat spån som glasfiberarmerats och lackats. Att stänga in ett levande material med ett dött material trodde man aldrig skulle fungera. Konceptet visade sig hålla utmärkt.

Redan efter fyra år hade Viktor etablerat en rörelse i Edsbyn där han tillverkade toalettsitsar. Viktor var en sann entreprenör med många olika inriktningar och idéer, men den som tog honom längst var toalettsitstillverkningen. Först tillverkades sitsarna i björkträ.

1958 flyttade Viktor tillverkningen från Edsbyn till Orsa. I Orsa fanns gott om råvaran träspån, inte minst med tanke på Orsaplattan, en spånskiva som tillverkades på Born i Orsa. Det var också på Born som Kandre först startades, närmsta granne till Orsaplattan. Redan 1965 hade företaget vuxit ur sina lokaler och man flyttade rörelsen till de lokaler vi fortfarande finns i.

Än idag präglas företaget av Viktors känsla för kvalitet, effektivitet och goda formgivning. KAN toalettsitsar är designade för funktion och hållbarhet och man känner igen dem på det klassiska formspråket, den lättstädade ytan och de smarta detaljerna.

Kandres varumärke KAN
KAN softclose